Millainen nukkuja olet?

Miten nukut? Levoton vai levollinen?
Täältä löydät tietoa nukkumistottumuksista ja niiden vaikutuksista patjan valintaan.    

Missä asennossa nukut?

Missä asennossa nukut mieluiten? Vaihteletko asentoa? Nukkumisasento ja se, miten usein sitä vaihtaa, vaikuttaa siihen millainen sänky sinulle sopii. Jos pysyt yleensä yön aikana samassa asennossa kyljellään tai selällään valitse niistä se vaihtoehto, jossa nukut yleisimmin.

Muotoonleikatut viskoelastiset ja vyöhykejousitetut patjat ovat optimaalisia juuri selällään ja kyljellään nukkuville. Vyöhykkeet ovat muotoiltu kehon anatomian ja painepisteiden mukaan. Mahallaan nukkuessa nämä vyöhykkeet eivät tue kehoa halutulla tavalla.

Mahallaan nukkuvalle ei sovi myöskään paineen ja lämmön avulla muovautuva (viskoelastinen) patja. Näin ollen eritasojousitettu patja on ainut mahallaan nukkuvalle suositeltava sänkytekniikka. 

 

Oletko levoton vai levollinen nukkuja?

Jos heräät yleensä samasta asennosta kuin nukahdit, olet levollinen nukkuja. Jos taas vaihdat tai muokkaat asentoa läpi yön, olet levoton nukkuja.

Levottomalle nukkujalle laadukkaat jousistot ovat paras vaihtoehto, sillä ne reagoivat nukkumisasennon vaihtoihin välittömästi tarjoten aina patjan parhaat ominaisuudet ja tuen jokaisessa tilanteessa.

Levolliselle nukkujalle taas viskoelastisesta vaahtomuovista valmistetut patjat tarjoavat parhaan tuen muovautuen aina yksilöllisesti ja täydellisesti nukkujan kehon ja nukkumisasennon mukaisesti reagoimalla lämpöön ja paineeseen.

 

 

Pehmeä vai kova patja?

Emme suosittele pehmeää sänkytekniikkaa yli 60 kiloiselle.

Riittävän tuen takaamiseksi sängyn tulisi olla riittävän jämäkkä suhteessa painoosi. Kokemuksemme mukaan pehmeämpi versio ei tarjoa optimaalista tukea yli 60 kiloiselle nukkujalle. Siksi uniräätälimme suosittelee kovempaa vaihtoehtoa yli 60 kiloa painavalle nukkujalle, riippumatta siitä suositko mielummin pehmeämpää tuntumaa.

Kaikki sänkymme ja patjamme ovat saatavilla kahdella tehdasjäykkyydellä:
kova tai pehmeä.

 

Millainen on vartalotyyppisi?

Nukkujan vartalotyyppi on tärkeä patjan valintaan vaikuttava tekijä. Esimerkiksi maratoonarin ja bodarin vartalot vaativat sängyltä erilaisia ominaisuuksia.

Raamikas vartalo tarvitsee enemmän joustoa, mutta patjan pitää myös pystyä tukemaan suurempaa massaa. Kehon paine ei saa kasautua yhteen kohtaan, eikä patja saa antaa liikaa periksi. Suositus sänkytekniikaksi: Viskoelastinen tai vyöhykejousitettu patja. 

Sirompi nukkuja ei tarvitse niin suurta joustoa, mutta tuen pitää olla herkempi. Patjan pitää joustaa pienemmästä paineesta huolimatta. Sänkytekniikaksi suosittelemme muotoonleikattua viskoelastista, vyöhykejousitettua tai eritasojousitettua patjaa. Muut tottumukset ovat suuremmassa roolissa normaalin tai siromman vartalotyypin kohdalla. 

 

Oletko yli 185 cm pitkä? 

Jalat yli laidan? Varpaat jäässä? Pitkillä nukkujilla jalkopään reuna tulee vastaan liian nopeasti. Liian lyhyt sänky on iso miinus mukavuudelle. Yli 200cm pitkiä sänkyjä ei ole ollut helposti saatavilla, mutta nyt silhen on tullut odotettu muutos. 

Voit yksilöidä 210 cm pitkän sänkysi aivan samalla tavalla kuin muutkin sängyt. Tarvittaessa voimme valmistaa vieläkin pidemmän sängyn, tämä tosin vaatii  yhteydenoton asiakaspalveluun. 

Erilaiset nukkujat, erilaiset vaatimukset patjalle. 

Kaikkien parisänkyjemme puolet ovat yksilöitävissä nukkujien mukaan. Oman puolen voi valita neljästä sänkytekniikasta ja kahdesta kovuudesta. Tällä tavoin molemmat saavat omiin nukkumistottumuksiin sopivat patjat, eikä kompromisseja tarvita.